Започна да се реализира проектот „Моќта на учењето претприемништво- инспирација и чекор до успехот “ – PEEISS, чиј носител е економското училиште „Јовче Тесличков“ од Велес . Од 3-5 март во Велес се одржа транснационалната средба меѓу партнерските земји Македонија, Финска Словенија и Австрија на која присуствуваа претставници од сите…
Реализација - Тим од 6 професори од нашето училиште го посетија училиштето домаќин од “Ekonomsko-birotehnicka i trgovacka skola Zadar” - Задар, Р.Хрватска во период од 13-23.10.2015 год. и ги остварија активностите поставени со проектот.

Посета на Кралството Холандија

Вторник, 29 Септември 2015 19:33
Од 18-25 ноември беше реализирана посета на Кралството Холандија во рамките на програмата за доживотно учење од потпрограмата Леонардо Да Винчи како одобрена апликација од Националната Агенција за мобилност од Македонија. За време на посетата беше посетен училишниот ценар за претприемничко учење  Де Рои Панен од Тилбург кој е составен…
Во рамките на програмата за доживотно учење од потпрограмата Леонардо Да Винчи како одобрена апликација од Националната Агенција за мобилност од Македонија група наши професори беа во работна посета на Национална Финансиско Стопанска Гимназија во Софија – Република Бугарија во интервалот од 10 – 17 јануари 2013 год.

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 55 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com