Завршна конференција на PEEISS проектот

Четврток, 02 Ноември 2017 19:38
На 05.10.2017 во Бутик винарија „Шато Сопот“ – Велес се одржа завршната конференција на PEEISS проектот – „Моќта на претприемничкото образование – инспирација и чекор до успехот“, финансиран од страна на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на Република Македонија. На овој настан беа присутни претставници на партнерите…
Мобилност од областа на кариерното советување за наставници и стручна служба во Палермо, Италија, организирана од страна на едукативен тренинг центар ДОРЕА од Кипар како дел од Еразмус+ проектот ,,Кариерно советување - мастер час на иднината" од клучна акција 101 одобрен од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност.…
Meѓународниот партнерски проект PEEISS чиј носител е ОСУ,,Јовче Тесличков” од Велес заедно со своите партнерски организации: образовниот конзорциум ,,Јаваскула,” од Финска и економската школа од Ново Место, Словенија, беа дел од Самитот за Претприемништво во организација на партнер- домаќинот ,,ИФТЕ“ од Виена, Австрија .
ОСУ „Јовче Тесличков“ во рамките на програмата Еразмус+, е во фаза на реализација на проектот: “MОЌТА НА ПРЕТПРИЕМНИЧКОТО ОБРАЗОВАНИЕ – ИНСПИРАЦИЈА И ЧЕКОР ДО УСПЕХОТ”, („POWER OF ENTREPRENEURIAL EDUCATION - INSPIRATION AND STEP TO SUCCESS – PEEISS“). Носител на проектот е ОСУ “Јовче Тесличков” - Велес, Р.Македонија Времетраење на проектот…

PEEISS

Недела, 29 Мај 2016 21:12
PEEISS проектот на кој носител е ОСУ,,Јовче Тесличков,,од Велес продолжува да се реализира. Нашата следна тема е ЕКВЕТ –кредит трансфер системот во средното стручно образование во функција на учењето претприемништво преку создавање универзални вредности ,знаења и компетенции . Домаќин на мобилноста беше Финска во која егзистира еден од најсовремените образовни…

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 17 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com