Национална агенција за европски образовни програми и мобилност

Објавено во ПРОЕКТИ
Среда, 30 Септември 2015 14:51
Оценете ја оваа вест
(7 гласови)

Реализација - Тим од 6 професори од нашето училиште го посетија училиштето домаќин од “Ekonomsko-birotehnicka i trgovacka skola Zadar” - Задар, Р.Хрватска во период од 13-23.10.2015 год. и ги остварија активностите поставени со проектот.

ЕРАЗМУС +
КЛУЧНА АКЦИЈА - К102
МОБИЛНОСТ НА НАСТАВЕН КАДАР ВО СТРУЧНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУКА

Наслов на проектот:

„Откривање на претприемничкиот дух - инспирација за современ продавач“

“Discover entrepreneurship spirit – inspiration for the contemporary vendor”

*ENVEN

Училиште домаќин: “Ekonomsko-birotehnicka i trgovacka skola Zadar” - Задар, Р.Хрватска

Главни активности

Организирани посети на училиштето домаќин во повеќе фази и тоа:

- запознавање со наставната програма на департментот „Продавач“и процесот на редовна настава;

- запознавање и набљудување на процесот на практична настава во и надвор од училиштето;

- процеси на размена на искуства и дискусии за потребата и атрактивноста на профилот;

- одржување заеднички работилници со наставници од департментот, со цел изработка на нацрт програми земајќи ги во предвид заедничките и посебните услови на двата образовни системи.

 

 

Прочитано 2720 пати Последен пат изменето на Среда, 11 Ноември 2015 09:16

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 226 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com