58-ми патронен празник

Вторник, 20 Ноември 2018 17:02
По повод 58-миот патронен празник на нашето училиште „ОСУ Јовче Тесличков“,на 14 октомври со почеток од 18.00 часот беше оддржана свечена манифестација во просториите на салата Бели Мугри. Свечената приредба по повод патрониот празник на ОСУ„Јовче Тесличков“Велес,се одржа во преполната сала„Бели мугри“Присутните уживаа во поетскиот перформанс„Молитвење“и во театарската претстава „Младост-лудост“.…

Патронен празник

Понеделник, 20 Ноември 2017 23:55
По повод 57-миот патронен празник на нашето училиште „ОСУ Јовче Тесличков“,на 31 октомври со почеток од 18.00 часот беше оддржана свечена манифестација во просториите на новиот театар „Јордан Хаџи Константинов Џинот“. Свечената манифестација содржеше неколку точки и тоа рецитал од македонски познати поети како Петре М. Андреевски, Ацо Шопов, Блаже…
Во рамките на одбележувањето на Патрониот празник на Училиштето традиционално и оваа година на 26 октомври се спроведе крводарителска акција. Акцијата беше наменета за учениците кои имаат полни осумнаесет години односно учениците кои имаат седумнаесет години и шест месеци а имаат потпишана согласност од родител за дарување на крв. За…
По повод патрониот празник на ден 28.10.2015 год  во салата Бели Мугри беше изведена драмска претстава „Чорбаџи Теодос“ со која учениците-актери достојно го претставија училиштето. Честитки!

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 373 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com