Во ОСУ „Јовче Тесличков“ во Велес на 11.05.2016 год. се одржа традиционалниот Саем на бизнис и претприемништво. Фирми за здрава храна, хотел, продажба на козметички производи. Во такви виртуелни компании работат учениците од ОСУ „Јовче Тесличков“. На Саем за бизнис и претприемништво ги презентираа услугите кои ги нудат нивните компании.…

МАССУМ

Понеделник, 09 Мај 2016 21:02
ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2016 се организираше на 22, 23 април во СЕТУГС „Михајло Пупин“ СКОПЈЕ. Нашето училиште зема масовно учество во повеќе категории. Два Медала беа резервирани за ОСУ„ЈОВЧЕ ТЕСЛИЧКОВ ВЕЛЕС! Златен медал за ученичката Ангела Алексова 2-д клас ,со ментор проф.Македонка Миланова,во категоријата најдобра фотографија и бронзен медал во категоријата…
  ОПШТИНСКО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ „ЈОВЧЕ ТЕСЛИЧКОВ“ Во прва година ќе се запишат 170 ученици во 5 паралелки со настава на македонски јазик според наставните планови и програми за: Економско - правна и трговска струка - 170 ученици, 5 паралелки - економски техничар мак 68 уч. 2 пар.     4…
На 12.02.2016г. традиционално по третпат се одржа „Љубовната чајанка“ во организација на професорите од општообразовните групи, во просториите на ОСУ „Јовче Тесличков“. Учениците се претставија со извадок од романот „Гордост и предрасуди“, и притоа постигнаа забележителен успех, а за деветтооделенците беше распишан литературен конкурс на тема: „Љубов, гордост,предрасуди...“на македонски, англиски,…

Љубовна чајанка 2016

Четврток, 11 Февруари 2016 09:09
Активот за странски јазици и општествена група предмети при ОСУ „Јовче Тесличков“ Велес, по повод „Св. Валентин“, празникот на вљубените, објави литературен конкурс на македонски јазик и на странски јазици на тема: „Љубов, гордост, предрасуди.....“- за учениците кои ќе пишуваат на македонски јазик; “Love, pride, prejudice…..”-за учениците кои ќе пишуваат…

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 54 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com