Како и секоја година така и оваа, традиционално се организираше саемот на бизнис и претприемништво од страна од „ОСУ Јовче Тесличков“. На Саемот имаа можност преку штанд да се престават сите виртуелни училишни компании кои што се организирани во соработка на учениците и професори, Еразмус + проектите, нивни учесници и…
Големото влијание кои го имаат лидерските способности за еден млад човек во остварувањето на успешна кариера, како и важноста на добрата комуникација, способноста на поставување на цели и решавање на проблеми, критичкото размислување, донесувањето на одлуки и преземањето на одговорност, самодовербата и тимската работа, беа причина Проектот на УСАИД за…
Во периодот од 12-19 март 2017 година, ОСУ „Јовче Тесличков“ беше дел од третата по ред училишна размена помеѓу наставници и ученици од средните училишта од општина Велес и Шербур ен Контантен, Нормандија, Р. Франција. Во текот на еднонеделниот престој, гостите од Шербур со нивните домаќини во просториите на нашето…

Љубовната чајанка

Петок, 10 Март 2017 20:58
„Љубовната чајанка“, која се одржа на ден 06.03.2017 е веќе наша препознатлива традиционална манифестација, која четврта година по ред ја организираме со љубов и во име на љубовта. И оваа година, како и претходните години, манифестацијата беше успешно реализирана. Оваа година, настанот беше отворен со музичката интерпретација на „All of…

Драмска претстава Стрип Шекспир

Сабота, 05 Ноември 2016 20:21
Акстивности по повод патрониот празник

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 233 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com