Учениците од трета година беа на повеќедневна екскурзија низ Западна Европа на релација Велес- Дубровник- Сплит-Трогир, Плитвички езера- Лидо Ди Јесоло – Венеција- Постојна јама –Љубљана- Виена- Будимпешта- Белград- Велес.

МАССУМ 2018

Вторник, 24 Април 2018 20:33
На државните натпревари за средни стручни училишта МАССУМ 2018,ОСУ„Јовче Тесличков“Велес освои дури 4 медали во различни категории.Честитки за сите наградени ученици и менторите кои работеа со нив!Трудот,работата,залагањето на сите, донесоа успех за нас и го потврдија реномето на нашето училиште!

Љубовната чајанка

Среда, 28 Февруари 2018 19:27
 „Љубовната чајанка“ е препознатлива традиционална манифестација на нашето училиште „Јовче Тесличков“. Оваа година, во месецот на љубовта, „Љубовната чајанка“ се одржа јубилејно по петти пат во Народен театар „Ј.Х.К. Џинот“ во Велес. Учениците под менторство на наставниците по англиски јазик Мими Дончова, Марија Левкова Куновска и Рената Софијанова Николова ја…
Проектот „ЛИДЕР“ – избор на најдобар ученик по струка од завршните години во стручното образование во Република Македонија се одржа на ден 06.12.2017 год во нашето училиште ОСУ„Јовче Тесличков“. Ние бевме домаќини на Државниот натпревар Лидер за економско-правна и трговска струка.Истиот се организира од Центарот за средно стручно образование и…

Дабар 2017

Петок, 01 Декември 2017 12:17
Дабар е меѓународен предизвик (еден вид натпревар), наменет за ученици од основните и средните училишта (почнувајќи од 1-во одделение), кој има за цел да ја промовира информатиката и сродните науки. Истиот е исклучително популарен, и се спроведува во повеќе држави(над 100 држави). Дабар е глобален настан, и на него земаат…

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 230 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com