ИЗВЕСТУВАЊЕ

Четврток, 26 Март 2020 19:53
  И З В Е С Т У В А Њ Е  Согласно заклучоците на Општинскиот штаб за заштита и спасување на Општина Велес се прекинуваат дежурствата во училиштето односно се ослободуваат вработените кои ротираа на работните места. За сите потребни информации во врска со издавање на потврди, спроведување на…

Лидер

Петок, 13 Декември 2019 15:41
На 10.12.2019 во СЕПУГС,,Васил Антевски -Дрен"Скопје,се одржа натпревар,,Лидер на струка 2019,,на државно ниво.Ученичката Тина Божинова го освои првото место и е лидер на струка образовен профил Деловен секретар под менторство на проф.Тодорка Маџарова.Учениците Натали Димонова, Алма Исљамовска, Кристијан Пановски и Магдалена Ѓорѓиева земаа учество и постигнаа солидни резултати.Честитки за Тина…

Камп на иновации

Недела, 01 Декември 2019 07:36
На 26 ноември 2019 година се одржа Кампот на иновации – натпревар на средношколци во претприемачки вештини во организација на Џуниор ачивмент Македонија во соработка со Универзитетот за туризам и менаџмент во Скопје. На натпреварот учествуваа 13 средни училишта и се натпреварува 52 средношколци со поддршка од 13 ментори наставници…

Дабар

Вторник, 26 Ноември 2019 16:13
„Дабар“ е интернационален предизвик (еден вид натпревар), наменет за ученици од основните и средните училишта , кој има за цел да ја промовира информатиката и сродните науки. Истиот се организира во повеќе држави, и е еден од најпопуларните натпревари во светот. Во ОСУ,,Јовче Тесличков,,натпреварот се одржа од 11.11.2019 год. до…

Патрон

Сабота, 02 Ноември 2019 17:21
На 29.10.2019 г. во салата„Бели мугри“се одржа културно уметничка програма со која се одбележа патрониот празник на нашето училиште.Во улога на водител беше ученичката Тина Божинова,со етно балетска точка настапи ученичката Кристина Кочова.Следуваше драмската претстава„Дипломоронец“на текст на Татјана Алексиќ,преработка на текст и сценарио на Жаклина И.Зафирчева.Оваа комедија која наиде на…

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 227 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com