Дабар

Објавено во НОВОСТИ
Вторник, 26 Ноември 2019 16:13
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

„Дабар“ е интернационален предизвик (еден вид натпревар), наменет за ученици од основните и средните училишта , кој има за цел да ја промовира информатиката и сродните науки. Истиот се организира во повеќе држави, и е еден од најпопуларните натпревари во светот.
Во ОСУ,,Јовче Тесличков,,натпреварот се одржа од 11.11.2019 год. до 15.11.2019 год под менторство на професорот по информатика Антонио Пановски .На истиотземаа учество 34 ученици,а најдобри резултати постигнаа Кочова Кристина од IVг со 80 поени,Кристијан Пановски od IVa, Атанасовски Јован - IIв и Мартин Дончев Iв со по 70 поени.На сите учесници денес им беа доделени сертификати.
Честитки за постигнатите солидни резултати и успех понатаму!

Прочитано 1101 пати Последен пат изменето на Вторник, 26 Ноември 2019 16:18

Галерија

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 165 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com