Патрон

Објавено во НОВОСТИ
Сабота, 02 Ноември 2019 17:21
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

На 29.10.2019 г. во салата„Бели мугри“се одржа културно уметничка програма со која се одбележа патрониот празник на нашето училиште.Во улога на водител беше ученичката Тина Божинова,со етно балетска точка настапи ученичката Кристина Кочова.Следуваше драмската претстава„Дипломоронец“на текст на Татјана Алексиќ,преработка на текст и сценарио на Жаклина И.Зафирчева.Оваа комедија која наиде на добар прием кај посетителите, ја донесоа на сцена учениците од нашето драмско студио:Тина Божинова,Мартин Мазнев,Антонио Алексовски,Јован Атанасовски,Стефанија Ѓуриќ,Стојанка Ќупчева,Дамјан Милошевски,Пале Наковска,Мери Димитриевска и Ненад Нацев,под менторство на проф.Жаклина И.Зафирчева и Елизабета Циунова.Голема благодарност до сите!

Прочитано 1025 пати Последен пат изменето на Вторник, 26 Ноември 2019 16:11

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 149 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com