Традиционално по третпат се одржа „Љубовната чајанка“

Објавено во НОВОСТИ
Понеделник, 15 Февруари 2016 22:21
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

На 12.02.2016г. традиционално по третпат се одржа „Љубовната чајанка“ во организација на професорите од општообразовните групи, во просториите на ОСУ „Јовче Тесличков“.

Учениците се претставија со извадок од романот „Гордост и предрасуди“, и притоа постигнаа забележителен успех, а за деветтооделенците беше распишан литературен конкурс на тема: „Љубов, гордост,предрасуди...“на македонски, англиски, француски, руски и германски јазик. Одзивот беше на задоволитено ниво, а комисијата имаше навистина тешка задача, да ги одбере најдобрите. Беа доделени награди , дипломи и пофалници за учениците и менторите, а меѓу наградените ке ги споменеме првонаградените:

 

-Македонски јазик:Тијана Саздовска од ОУ„Блаже Конески“         ментор: Иванка Славковска

-Англиски јазик: Славица Ацева од ОУ„Васил Главинов“               ментор: Весна Крлева Глушкова

-Француски јазик: Паола Гочева од ОУ„Васил Главинов“               ментор: Нада Најдова

-Германски јазик: Амра Џигал од ОУ„Рајко Жинзифов“                  ментор:Тања Николова

-Руски јазик: Павел Јовев од ОУ„Блаже Конески“                           ментор: Снежана Иванова

 

Прочитано 1817 пати Последен пат изменето на Понеделник, 15 Февруари 2016 22:24

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 224 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com