Крводарителската акција

Објавено во НОВОСТИ
Среда, 11 Ноември 2015 09:44
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

За доследно одбележувањето на Патрониот празник на нашето училиштето на 24.10.2015 година во училиштето се реализираат низа на активности.

Во тие рамки се организираше и реализираше крводарителска акција на 21.10.2015 година. На акцијата право на учество имаа учениците кои имаа наполнето осумнаесет години. Акцијата се изведе во спортската сала на училиштето, започна во 9 и 30 часот а заврши во 13 и 30 часот. Акцијата се реализираше успешно, очекуваниот број на ученици даруваа крв.

 

Прочитано 1796 пати

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 229 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com