ОБРАЗОВНО РАНДЕВУ 2016 се организираше на 22, 23 април во СЕТУГС „Михајло Пупин“ СКОПЈЕ. Нашето училиште зема масовно учество во повеќе категории.

Два Медала беа резервирани за ОСУ„ЈОВЧЕ ТЕСЛИЧКОВ ВЕЛЕС!

Златен медал за ученичката Ангела Алексова 2-д клас ,со ментор проф.Македонка Миланова,во категоријата најдобра фотографија и бронзен медал во категоријата најдобар штанд,ментори проф.Виолета Галева и проф.Васко Трајковски!Благодарност до сите останати ученици-учесници на „Образовното рандеву“на МАССУМ и професорите-ментори за несебичното залагање и достојно претставување на училиштето!

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com