Заврши државниот натпревар за средни стручни училишта МАССУМ и тоа успешно за ОСУ„Јовче Тесличков“Освоивме дури 4 награди и тоа во следните категории:

- Златен медал за ораторство за Моника Пеичева 3-б клас

- 2 сребрени медали за категориите:Најдобра фотографија за Ангела Алексова 1-д клас и за најдобар штанд ученици од 3-в клас

- бронзен медал освоија учениците Елмин Каришиќ и Филип Давчев во категоријата најдобра web страна.

massum

 

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com