Кошаркарите на ОСУ Јовче Тесличков, се трети во земјава. Тие освоија бронзен медал на државното првенство за средни училишта кое се одржа во Кавадарци. Во борбата за третото место, средношколците од нашето училиште ја победија струмичката гимназија Јане Сандански со 59:48. Никола Зафирчев пак е член на најдобрата петорка на првенството Тренер на екипата е Ангел Љутков, помошник.Златко Гуцев. Составот на екипата е следен: Мартин Караколев, Иле Михајлов, Јорданче Тошев, Филип Маџуркаров, Ренато Темелков, Никола Зафирчев, Алекс Гочевски, Кристијан Насевски, Горјан Стојчев, Бојче Есенчев и Кире Брчков.

kosarka

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com