Испечатете ја страната

58-ми патронен празник

Објавено во ПАТРОН
Вторник, 20 Ноември 2018 17:02
Оценете ја оваа вест
(1 Гласај)

По повод 58-миот патронен празник на нашето училиште „ОСУ Јовче Тесличков“,на 14 октомври со почеток од 18.00 часот беше оддржана свечена манифестација во просториите на салата Бели Мугри.

Свечената приредба по повод патрониот празник на ОСУ„Јовче Тесличков“Велес,се одржа во преполната сала„Бели мугри“Присутните уживаа во поетскиот перформанс„Молитвење“и во театарската претстава „Младост-лудост“.

Со своите рецитаторски и актерски способности се претставија околу 18 ученици од прва до четврта година,менторирани од професорите по македонски јазик и литература во нашето училиште.

Целата манифестација беше подготвена и организирана од страна професорите по македонски јазик и тоа професорката Жаклина Зафирчева, професорката Елизабета Циунова и професорот Марјан Пракицов.       

Честитки и големо браво за сите!!!

 

Прочитано 395 пати

Галерија