Интеркултурна размена во Троген

Петок, 04 Јануари 2019 12:01
Осум ученици од ОСУ„Јовче Тесличков“заедно со професорот Љубенчо Ристов,во периодот од 5-19 декември,2018,учествуваа во интеркултурна размена во Троген, Швајцарија, во организација на Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Детската Фондација Песталоци (Pestalozzi Children’s Foundation). За време на размената преку интензивна и интерактивна обука учесниците имаа можност да ги…
Во периодот од 16-19 јули 2018 во Белград, Р. Србија се одржа Европски натпревар на ученички компании во организација на Junior Achievement Europe, на кој учество земаа 37 земји. За првпат оваа година учествуваше и Република Македонија со ученичката компанија „УникаСпера“ основана од пет ученици и тројца наставници-ментори при ОСУ…
На ден 15.05.2018 во ОСУ„Јовче Тесличков“Велес се одржа Саем на бизнис и претприемништво или Отворен ден за учениците-деветтоодделенци.Тие се запознаа со училиштето,образовните профили што тоа им ги нуди: Деловен секретар,Банкарски техничар,Економски техничар,Продавач и Бизнис администратор.Имаа можност да тргуваат во нашите виртуелни училишни компании,банки,да бидат поротници во виртуелна судница,да аплицираат за…
Ученичката компанија „Уника Спера” од Средното училиште “Јовче Тесличков” од Велес го освои првото место на националниот натпревар во ученички компании кој се одржа на 18 мај во Скопје, учениците понудија производ кој содржи бројки и математички операции, наменет за стекнување и подобрување на математички вештини. Рингобит е ротирачки, eco-friendly…
Учениците од трета година беа на повеќедневна екскурзија низ Западна Европа на релација Велес- Дубровник- Сплит-Трогир, Плитвички езера- Лидо Ди Јесоло – Венеција- Постојна јама –Љубљана- Виена- Будимпешта- Белград- Велес.

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 18 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com