Саем на бизнис и претприемништво

Објавено во НОВОСТИ
Понеделник, 20 Мај 2019 20:25
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

На 14-ти мај,вторник,во ОСУ„Јовче Тесличков“се одржа традиционалниот Саем на бизнис и претприемништво.Тоа беше воедно и Отворен ден на училиштето,на кој присуствуваа деветтооделенците од Велес и соседните општини Чашка,Градско,Лозово и други.Тие ги посетија штандовите од нашите училишни компании,ЕКО и МИО штандот,а активно учествуваа и во неколкуте работилници за Деловен англиски јазик,Дигитален маркетинг,Маркетинг агенцијата.Ја проследија и свечената програма,а најголем интерес кај нив предизвика симулираната судница каде проследија,,судски случај,,што го подготвија учениците од правниот смер.Им благодариме на сите наши професори и ученици кои успешно го реализира Саемот,им благодариме на основните училишта за соработката и на полуматурантите кои беа наши гости.Веруваме дека кај голем дел од нив оваа посета беше пресудна за да го направат својот вистински избор на средно образоваие!ОСУ„Јовче Тесличков“Ве очекува,идни правници,претприемачи,трговци,бизнис администратори!!!

Видео рекламата можете да ја видете тука...

Прочитано 420 пати Последен пат изменето на Четврток, 23 Мај 2019 15:31

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 75 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com