Љубовна чајанка

Објавено во НОВОСТИ
Среда, 20 Февруари 2019 18:27
Оценете ја оваа вест
(0 гласови)

Традиционалната манифестација „Љубовна чајанка“ и годинава се одржа во нашето училиште на ден 18.02.2019 година.

Во чест на љубовта нашите ученици рецитираа стихови на различни јазици во кои беше претставена љубовта меѓу Татјана и Онегин,меѓу Жозефина и Наполеон ,како и поеми од Шекспир и Бајрон .

Беа доделени и наградите од литературниот конкурс распишан за деветтодделенците на тема „Се што ни треба е љубов“.Учениците можеа да пишуваат творби на македонски, англиски, германски, француски и руски јазик.

На нашите ученици им благодариме за учеството, на учениците од деветтите одделенија и нивните ментори за учеството на конкурсот и посетата на манифестацијата!

Прочитано 500 пати Последен пат изменето на Среда, 20 Февруари 2019 18:37

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 81 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: [email protected]

JSN Solid is designed by JoomlaShine.com