Интеркултурна размена во Троген

Објавено во НОВОСТИ
Петок, 04 Јануари 2019 12:01
Оценете ја оваа вест
(1 Гласај)

Осум ученици од ОСУ„Јовче Тесличков“заедно со професорот Љубенчо Ристов,во периодот од 5-19 декември,2018,учествуваа во интеркултурна размена во Троген, Швајцарија, во организација на Коалиција на младински организации СЕГА во соработка со Детската Фондација Песталоци (Pestalozzi Children’s Foundation).

За време на размената преку интензивна и интерактивна обука учесниците имаа можност да ги надоградат своите знаења првенствено во областа на антидискриминација, но и детски права и интеркултурна комуникација. Групата од Македонија имаше можност да разменува искуства со врсници од Молдавија.

Покрај секојдневните интерактивни активности, учениците имаа можност да посетат и повеќе знаменитости од преубавата Швајцарија како Цирих ,Луцерн,Сент Гален, природно-научниот музеј и врвот Сантис на Алпите.

Прочитано 330 пати Последен пат изменето на Петок, 04 Јануари 2019 12:47

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 15 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com