РИНГОБИТ

Понеделник, 01 Јули 2019 17:10
„РИНГОБИТ“ ....и математиката може да биде забавна Реализиран проект на ученици од нашето училиште Tимот UnicaSpera од ОСУ,,Јовче Тесличков“ Велес, составен од учениците Анастасија Андовска, Симона Андовска, Мартина Стојкова, Аријан Амзи, Сара Ѓорѓиевска под менторство на професор Радмила Андовска успешно реализираше проект, при кој на училишта, градинки и здруженија од…

Саем на бизнис и претприемништво

Понеделник, 20 Мај 2019 20:25
На 14-ти мај,вторник,во ОСУ„Јовче Тесличков“се одржа традиционалниот Саем на бизнис и претприемништво.Тоа беше воедно и Отворен ден на училиштето,на кој присуствуваа деветтооделенците од Велес и соседните општини Чашка,Градско,Лозово и други.Тие ги посетија штандовите од нашите училишни компании,ЕКО и МИО штандот,а активно учествуваа и во неколкуте работилници за Деловен англиски јазик,Дигитален…

МАССУМ

Понеделник, 15 Април 2019 18:31
На 12 и 13 Април 2019 година СОУ „Мирко Милески“ од Кичево беше домаќин на Образовно рандеву (МАССУМ) 2019 година, во организација на Младинската Асоцијација на средни стручни училишта во Македонија. Во двата дена учениците од стручните училишта се натпреваруваа во повеќе категории, преку кои ги презентираа своите вештини во…

Upshift работилница

Понеделник, 25 Март 2019 17:11
Тимот на UnicaSpera од ОСУ,,Јовче Тесличков,,Велес повторно победник! Составен од учениците Мартина Стојкова, Аријан Амзи, Сара Ѓорѓиевска, Анастасија Андовска, Симона Андовска и професор Радмила Андовска, учествуваше на 3- дневна Upshift работилница за социјални влијанија во Струга. Натпреварот е организиран од UNICEF, CEEDHUB, Фонд на иновации и технолошки развој и Министерството…

Љубовна чајанка

Среда, 20 Февруари 2019 18:27
Традиционалната манифестација „Љубовна чајанка“ и годинава се одржа во нашето училиште на ден 18.02.2019 година. Во чест на љубовта нашите ученици рецитираа стихови на различни јазици во кои беше претставена љубовта меѓу Татјана и Онегин,меѓу Жозефина и Наполеон ,како и поеми од Шекспир и Бајрон . Беа доделени и наградите…

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 39 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com