slide004.jpg

Најнови информации

 • Сабота, 02 Ноември 2019

  Патрон

  На 29.10.2019 г. во салата„Бели мугри“се одржа културно уметничка програма со која се одбележа патрониот празник на нашето училиште.Во улога на водител беше ученичката Тина Божинова,со етно балетска точка настапи ученичката Кристина Кочова.Следуваше драмската претстава„Дипломоронец“на текст на Татјана Алексиќ,преработка на текст и сценарио на Жаклина И.Зафирчева.Оваа комедија која наиде на добар прием кај посетителите, ја донесоа на сцена учениците од нашето драмско студио:Тина Божинова,Мартин Мазнев,Антонио Алексовски,Јован Атанасовски,Стефанија Ѓуриќ,Стојанка Ќупчева,Дамјан Милошевски,Пале Наковска,Мери Димитриевска и Ненад Нацев,под менторство на проф.Жаклина И.Зафирчева и Елизабета Циунова.Голема благодарност до сите!

 • Понеделник, 28 Октомври 2019

  Патронен празник

  ОСУ,,Јовче Тесличков,,Велес го прославува својот Патронен празник.Делегација на училиштето положи свежо цвеќе на Спомен костурница на патронот Јовче Тесличков.Дел од активностите беше одржаната трибина на тема,,Трговија и комерцијално работење,,што ја одржа г-дин Зоран Страхилов,комерцијален референт во,,Брако,, Велес и поранешен наш ученик.На трибината учествуваа наши ученици и професори и истата побуди голем интерес кај учениците кои поставуваа прашања од темата.

  Во училиштето успешно се организира крводарителска акција спроведена од ,,Црвениот крст,,.Истата предизвика голем интерес кај учениците и вработените,кои несебично дарувајќи крв,ја покажаа својата хуманост на дело

  По повод патрониот празник на училиштето, се одржаа спортски натпревари.Во фудбал меѓукласни натпревари,а во баскет меѓу училишни натпревари со ученици од ССОУ,,Димитрија Чуповски,,Организатори на спортските активности беа професорите по спорт Ангел Љутков и Златко Гуцев

 • Понеделник, 01 Јули 2019

  РИНГОБИТ

  „РИНГОБИТ“ ....и математиката може да биде забавна

  Реализиран проект на ученици од нашето училиште

  Tимот UnicaSpera од ОСУ,,Јовче Тесличков“ Велес, составен од учениците Анастасија Андовска, Симона Андовска, Мартина Стојкова, Аријан Амзи, Сара Ѓорѓиевска под менторство на професор Радмила Андовска успешно реализираше проект, при кој на училишта, градинки и здруженија од земјава им се донираше производот кои што сами го креираа.

  Тимот е добитник на награда од UPSHIFT програмата за социјално претприемништво во организација на CEED Hub Скопје, со поддршка на УНИЦЕФ, Министерството за образование, Бирото за развој на образование и Фондот за иновации и технолошки развој, со финансиска и тримесечна менторска поддршка за реализација на својата социјална бизнис идеја.

 • Понеделник, 20 Мај 2019

  Саем на бизнис и претприемништво

  На 14-ти мај,вторник,во ОСУ„Јовче Тесличков“се одржа традиционалниот Саем на бизнис и претприемништво.Тоа беше воедно и Отворен ден на училиштето,на кој присуствуваа деветтооделенците од Велес и соседните општини Чашка,Градско,Лозово и други.Тие ги посетија штандовите од нашите училишни компании,ЕКО и МИО штандот,а активно учествуваа и во неколкуте работилници за Деловен англиски јазик,Дигитален маркетинг,Маркетинг агенцијата.Ја проследија и свечената програма,а најголем интерес кај нив предизвика симулираната судница каде проследија,,судски случај,,што го подготвија учениците од правниот смер.Им благодариме на сите наши професори и ученици кои успешно го реализира Саемот,им благодариме на основните училишта за соработката и на полуматурантите кои беа наши гости.Веруваме дека кај голем дел од нив оваа посета беше пресудна за да го направат својот вистински избор на средно образоваие!ОСУ„Јовче Тесличков“Ве очекува,идни правници,претприемачи,трговци,бизнис администратори!!!

  Видео рекламата можете да ја видете тука...

 • Понеделник, 15 Април 2019

  МАССУМ

  На 12 и 13 Април 2019 година СОУ „Мирко Милески“ од Кичево беше домаќин на Образовно рандеву (МАССУМ) 2019 година, во организација на Младинската Асоцијација на средни стручни училишта во Македонија. Во двата дена учениците од стручните училишта се натпреваруваа во повеќе категории, преку кои ги презентираа своите вештини во комуникација, тимска работа, напредно лидерство, организирање на активности, како и подигнување на свеста за глобалното значење на демократијата и нејзин придонес во општеството.

 

                                   

ПРЕБАРУВАЧ

СТАТИСТИКА

Имаме присутни 113 гости и нема членови

За ОСУ „Јовче Тесличков“

ОСУ „Јовче Тесличков“ – Велес егзистира од 1956/57 година во склоп на гимназијата Кочо Рацин а од 01.09.1960 година е самостојно економско училиште. Покрај другите средни училишта во градот Велес успешно работи извршувајки ја својата воспитно-образовна дејност со децении.

Контакт информации

Улица: Кукушка бр. 37, 1400 Велес, Македонија
Телефон: +389 43 231 098
Факс: +389 43 231 098
Е-пошта: usojtv@yahoo.com